2011. március 21., hétfő

Terítők

Régi ananászminta.

20-as horgolócérnából készítettem. Régen HONLEÁNY volt a neve, ma  a ki tudja hol gyártott és a röltexekben kapható cérna neve PIROSKA, melynek gombolyagonkénti ára 500-900 Ft, vagy ennél magasabb. Van egy jó beszerzési helyem óbudán, ahol 250 Ft-ért veszek egy gombolyag 20-asat. Kínai gyártmány, de minőségbeli különbséget nem találtam.

Az olcsó beszerzési helyem még a szlováliai Párkány. Rendszeresén átjárok a klassz kézimunkaüzletbe. A horgolócérnák közül 80-ast, 60-ast, 50-est és 15-öst veszek fehéret és ekrűt, valamint sok szinest is. Kb. harmadáron vásárolom a hazai árakhoz képest.

Kardi és puli




Szintén ajándékba horgoltam kardigánt és pulóvert. A kardigán nagyon vastag gyapjú fonalból készült, ezért választottam ezt a csipkemintát. Ezzel nem lett"pump".

Terítők



 
Családtagjaimat horgolt terítőkkel is megajándékoztam. Megmutatok néhányat. Kisasztalra kerek terítő, étkezőasztal középdíszítő csíkok. Hétköznapra rózsás, karácsonyra angyalkás. Húúú hamarosan itt a húsvét!

Függönyök

Vitrázsfüggönyöket készítettem - két általam tervezett mintát felhasználva - többféle méretben. Mindkettő virágmintás, az egyik tulipános, a másik rózsás.

Sapka, sapka,sapka.....


Sapik sokasága sorakozik sokak örömére akiknek készítettem. Ahány színű öltözék, vagy kabát annyi sapka készült a családom nőtagjai számára.

2011. március 20., vasárnap

Első bejegyzés

Köszöntök mindenkit ezen az új blogon.Nagyon szeretek horgolni és itt szeretném bemutatni a munkáimat magam és remélem mások örömére is:-)