2011. március 21., hétfő

Terítők

Régi ananászminta.

20-as horgolócérnából készítettem. Régen HONLEÁNY volt a neve, ma  a ki tudja hol gyártott és a röltexekben kapható cérna neve PIROSKA, melynek gombolyagonkénti ára 500-900 Ft, vagy ennél magasabb. Van egy jó beszerzési helyem óbudán, ahol 250 Ft-ért veszek egy gombolyag 20-asat. Kínai gyártmány, de minőségbeli különbséget nem találtam.

Az olcsó beszerzési helyem még a szlováliai Párkány. Rendszeresén átjárok a klassz kézimunkaüzletbe. A horgolócérnák közül 80-ast, 60-ast, 50-est és 15-öst veszek fehéret és ekrűt, valamint sok szinest is. Kb. harmadáron vásárolom a hazai árakhoz képest.

8 megjegyzés:

  1. Hát nem mindegy mennyibe kerül:-(
    Nagyon szépeket alkotsz!

    VálaszTörlés
  2. Ez is gyönyörű terítő,a párkányi üzlet meg csudaklassz!Mikor megyünk beszerző körútra?;-)

    VálaszTörlés
  3. Énisénis! (a hörcsög szólt)

    VálaszTörlés
  4. Csodásak a munkáid! Párkányba tényleg jó lenne átmenni :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulalok,szepek a horgolasok es a lanyod meg..
    Ez a foto,mintha öt mutatna!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gyöngyike!

    A kézimunkázáshoz én is sok örömet kívánok Neked!
    Azt még el kell árulnom, hogy nem vagyok ügyesebb nálad, ugyanis a horgoláshoz nem értek (na jó, ez nem teljesen igaz, mert láncszemekből elég hosszú zsinórt tudok horgolni, de kb. ennyiben ki is merült a tudományom), meg a kötéshez sem, sőt varrni sem tudok, bár utóbbival néha próbálkozom, de az eredmény mindig csálé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Polly!

      Mindenkor mindent meg lehet tanulni. Érdemes valami hobbyba beleszeretni és imádni. Az én hétköznapjaimat megszépíti. Köszönöm a dicséretet.

      üdvözlettel:
      Gyöngyi

      Törlés